Bedrijven 2016

Hieronder volgt de Markt-pagina van 2016. De bedrijven staan op alfabetische volgorde.

Amolf

 

checkmark

Check Mark

Ben je op zoek naar een (andere) baan in of rond het laboratorium?

CheckMark Labrecruitment is reeds 20 jaar gespecialiseerd in werving & selectie en detachering van laboratorium professionals in Chemie en Life Sciences.
Heb je een MLO, HLO, WO of PhD opleiding? Wij bemiddelen in start-, professional- of managementfuncties binnen de Chemie, Life Sciences, Pharma en Food industrie. Wij werken voor de grote gerenommeerde laboratoria van multinationals, maar ook voor onderzoeksinstituten, contractlabs, (semi)overheidsinstellingen en ziekenhuizen.
Op onze vestigingen in Gouda (hoofdkantoor), Rotterdam en Amsterdam zit een team van 13 specialisten klaar om jou te helpen met de volgende stap in je carrière.

We zoeken

CheckMark is continu op zoek naar zowel starters als ervaren labprofessionals met een opleiding op MBO, HBO en Academisch niveau voor in en rond het laboratorium met verschillende achtergronden: Chemie, Life Sciences, (petro)chemie, food industrie, biotechnologie, farmacie.

We bieden

Onze werkwijze kenmerkt zich door een realistische en persoonlijke aanpak. We zijn geen ‘CV schuivers’, maar we gaan met jou als persoon aan de slag. Jouw drijfveren, motivatie en persoonlijkheid zijn vaak nog belangrijker dan je ‘harde’ technische kennis en/of managementvaardigheden.
Op onze vacaturesite www.checkmark.nl kun je ons actuele aanbod aan vacatures vinden. Mocht er op het moment niets passend voor je tussen zitten dan kan je jezelf via deze site ook bij ons inschrijven. Wij nemen dan met jou contact op indien er een passende baan voor je binnenkomt.

Explore your Talent!

DONDERS_LOGO_RGB_medium
Donders Instituut

Het Donders Instituut voor Brein, Cognitie en Gedrag is een onderzoekscentrum van topniveau gewijd aan het begrijpen van de mechanistische onderliggingen van menselijke cognitie en gedrag in zowel gezondheid als ziekte. Het instituut heeft meer dan 600 onderzoekers uit 35 landen in dienst die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: bijdragen aan ontwikkelingen in de hersen-, cognitieve en gedragswetenschappen en het verbeteren van de gezondheidszorg, het onderwijs, en de technologie. Deze missie van het Instituut bevat het uitvoeren van interdisciplinair onderzoek op het grensgebied van de genetica, moleculaire en cellulaire processen, de computationele en systematische neurowetenschap door middel van (cognitieve) gedragsanalyse. Binnen deze gebieden focust het Donders Instituut op deze onderzoeksgebieden:

  • Taal en Communicatie
  • Perceptie, Actie en Controle
  • Plasticiteit en Geheugen
  • Brein Netwerken en Neuronale Communicatie

 

Logo eerst de klas
Voor de klas als academicus: Eerst De Klas
Heb je wel eens gedacht aan een baan in het voortgezet onderwijs maar weet je niet waar je moet beginnen? Of zie je het niet zitten om nog langer te studeren zonder dat je salaris ontvangt? Eerst De Klas kan een goed startpunt zijn als je op één van bovenstaande vragen ‘ja’ hebt geantwoord:

Dit traineeship is bedoeld voor excellente, jonge academici (max. 2 jaar geleden afgestudeerd) met interesse in onderwijs én bedrijfsleven. Je geeft les op het havo/vwo en parallel hieraan behaal je een eerstegraads onderwijsbevoegdheid. Daarnaast volg je een leiderschapsprogramma dat is vormgegeven door de meest toonaangevende organisaties in Nederland. Eerst De Klas stimuleert zo talentontwikkeling en biedt brede oriëntatie op een functie met maatschappelijke relevantie, vanuit de gedachte dat goed leraarschap goed leiderschap is en andersom.

Eerst De Klas is in 2009 gestart als gezamenlijk initiatief van onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en de overheid met als doel om de beste academici een bijdrage te laten leveren aan het voortgezet onderwijs. Om zo docenten te creëren die zelf middenin de maatschappij staan, over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en de samenwerking opzoeken met de buitenwereld. Zo kun je inspirerend en maatschappelijk relevant onderwijs bieden. Voor iedereen. Dát is het doel van Eerst De Klas.

www.eerstdeklas.nl
info@eerstdeklas.nl
facebook.com/eerstdeklas

Enza Zaden
Binnenkort meer..

Zie ook het tabblad `Career Fair`

 

Go4Master

Go4Master

Go4Master – Ga voor een Wereldse Studententijd!

Go4master is een bedrijf dat is opgericht voor en door studenten met internationale ambitie. Door onze ervaring met studeren in het buitenland is deze service ontstaan. Wij hebben met dezelfde vragen gezeten als jij en misten een centrale plek waar we deze antwoorden konden vinden. Hierdoor beseffen wij dat een helder, duidelijk en onafhankelijk advies zeer belangrijk is en de voorbereiding een stuk aangenamer maakt. Dit is dan ook de reden dat wij na onze studie aan de slag gegaan zijn met het idee dat iedere Nederlandse bachelor student de kans verdiend op eenzelfde prachtige en leerzame ervaring in het buitenland. Go4master is het resultaat van deze visie en is er dus om jou te helpen. De dienstverlening van Go4Master bestaat uit hulp bij het oriënteren op een master in het Verenigd Koninkrijk, hulp bij het vinden van huisvesting, hulp bij het vinden van financieringsmogelijkheden en tot slot hulp bij de aanmelding. Go4Master biedt deze dienstverlening gratis aan wat betekent dat jij als student ons niets hoeft te betalen!

Wacht daarom niet langer en kijk alvast op onze website (www.go4master.nl) voor meer informatie. Geef je carrière een boost en ga voor die Wereldse Studententijd!

 

logo_Genomics-Student-Lab logo_Green-Student-Lab

Green Student Lab

Een nieuwe manier van stage lopen

Een unieke verbinding tussen het bedrijfsleven en de universiteit

Het Green Student Lab is een nieuwe researchomgeving voor studenten waar de Universiteit van Amsterdam gekoppeld is aan bedrijven in de groene sector. In een academische omgeving wordt gewerkt aan innovatieve toegepaste vragen die worden ingebracht door de industrie. Sinds de start van het Green Student Lab in 2014 hebben al meer dan 25 enthousiaste studenten uiteenlopende projecten succesvol afgerond.

Je stage begint met het kiezen van een passend project uit het portfolio van het Green Student Lab. Gedurende deze stage werk je aan dit project in een interdisciplinair team van 12-15 MSc, BSc en HBO studenten. Naast het opdoen van ervaring met R&D in het bedrijfsleven ga je jouw wetenschappelijke en academische vaardigheden verder ontwikkelen. De begeleiders/docenten van het lab zullen je tevens ondersteunen bij het verder ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden, welke belangrijk zijn voor je carrière.

Wij hebben dit concept recent uitgebreid met het Genomics Student Lab. Momenteel zijn wij met bedrijven en instituten samenwerkingen aan het initiëren op het gebied van diagnostiek, pharma en biotechnologie. De expertise van deze projecten zal zich voornamelijk toespitsen op genomics, genetica, RNA, moleculaire biologie en microbiologie.

 

KplusV-testimonial

Over KplusV
KplusV werkt aan een mooiere maatschappij en sterkere economie. Dat doen we door publieke organisaties en bedrijven te laten excelleren, zodat ze het beste uit zichzelf en elkaar halen. We adviseren overheden, publieke organisaties, ondernemers, start-ups en publiek-private samenwerkingen op zes hoofdthema’s: Financieren, Ondernemen, innoveren & groeien, Ecosystemen & publiek-private samenwerkingen, Sociale economie, Duurzame economie & leefomgeving en Transformatie publieke organisaties.

Onze mensen staan voor gedegen adviezen. Voor kennis van zowel de publieke sector als het bedrijfsleven. Voor ervaring met innovatieve projecten. En voor ondernemersmentaliteit. We verbinden mensen en mogelijkheden.

Dat doen we op informele en collegiale wijze. Maar met een enorme drive om projecten te laten slagen. Met inspirerende initiatieven en goede ideeën. Als adviseur, kwartiermaker, programmamanager of gids. We denken, durven en doen.

Onze mensen maken KplusV tot een modern, no-nonsense kennisbedrijf. Flexibel, innovatief en resultaatgedreven. Aantoonbaar. Onze kracht schuilt in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen. Partijen en middelen succesvol bij elkaar brengen. Liefst in een publiek-privaat ecosysteem.

Al sinds 1984 en met ruim negentig medewerkers werken wij hiermee, vanuit vestigingen in Arnhem en Amsterdam. En onze ambitie is daarin marktleider te blijven. Want zo leveren en ervaren we elke dag de toegevoegde waarde ervan. Bij onze projecten, bij onze opdrachtgevers, in de samenleving en bij onszelf.

 

 

logo_sanquin_eng

Sanquin

Sanquin is een not-for-profit organisatie, die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Daarnaast produceert Sanquin geneesmiddelen uit plasma, verricht zij wetenschappelijk onderzoek, ontwikkelt en produceert zij bloedgroep- en immuun reagentia, ontwikkelt en verricht zij vele diagnostische testen, verzorgt zij onderwijs en adviseert zij artsen in ziekenhuizen.

Bij Sanquin werken bijna 2800 mensen uit verschillende disciplines, zoals onderzoekers, artsen, donor assistenten, apothekers, analisten, accountmanagers, productadviseurs en procestechnologen.

Bij de divisie Research werken meer dan 250 wetenschappers, waaronder 80 promovendi, 50 post-docs en 10 hoogleraren. Sanquin Research voert fundamenteel, translationeel en klinisch onderzoek uit op het gebied van celbiologie, immunologie, auto-immuunziekten, bloed overdraagbare infectieziekten, stamcellen, cellulaire- en immuuntherapieën, hematologie, bloedstolling, transfusiegeneeskunde en donor studies. De meeste onderzoeken worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met andere divisies van Sanquin (Plasmaproducten, Diagnostiek, Bloedbank, Reagentia), nationale en internationale onderzoeksinstituten, universiteiten of (academische) ziekenhuizen.

Voor meer informatie en een overzicht van beschikbare stages, bezoek onze website sanquin.nl/practicaltraining
logo studelta
Studelta
Studelta is al 10 jaar de meest vooruitstrevende talentenorganisatie van Nederland, en inmiddels bemiddelen en ontwikkelen we jaarlijks zo’n 500 jonge hbo’ers en academici voor organisaties die willen veranderen. Bij ons kun je terecht voor een studiegerelateerde bijbaan of startersfunctie. Wij geloven in de kracht van jong, hoogopgeleid talent en leggen niet alleen de verbinding tussen jonge talenten en organisaties, maar ook tussen de verschillende generaties binnen deze organisaties. Daarbij staat ontwikkeling altijd centraal. Zo bieden we je persoonlijke begeleiding, deelname aan masterclasses en bieden we bij fulltime functies deelname aan ons Talent Development Program. Wil jij een uitdagende startersfunctie of bijbaan? Schrijf je dan in, en wie weet helpen wij je verder. Kijk op www.studelta.nl & volg ons @Studelta

tesla minor

Tesla

De Tesla minor is een intensief voltijd programma van vijf maanden aan de Universiteit van Amsterdam. Het doel van deze minor is om wetenschap, bedrijfsleven en de samenleving dichter bij elkaar te brengen. Bij deze minor is plek voor een selecte groep masterstudenten van de bètafaculteit die geïnteresseerd zijn om meer uit hun studie te halen dan alleen het reguliere programma. In de minor werken studenten in groepen van drie aan een project voor een externe opdrachtgever (overheid, bedrijf, NGO, etc.).

Projecten hebben idealiter een complex karakter, en hebben raakvlak met academische inhoud, maatschappelijke meerwaarde, en bedrijfskundige componenten. Studenten zijn zelf verantwoordelijk dat het project goed verloopt. Daarbij komen veel vaardigheden om die hoek kijken die binnen deze minor nuttig zijn en waar veel aandacht voor is. Denk daarbij aan project management, communicatie en presentatie. Naast het projectwerk – wat ongeveer 50% van de tijd in beslag neemt – is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling door trainingen, workshops, lezingen en sport.

 

06_VHTO_LogoNL_RGB

VHTO

VHTO zet zich in om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten.

Nederlandse meisjes/vrouwen kiezen minder voor opleidingen en beroepen in bèta, techniek of ICT dan jongens. Dat terwijl meisjes vaak wel talent hebben voor bèta/technische vakken en zij hier over het algemeen even goed op presteren als jongens. Veel vrouwen ontplooien en benutten hun talenten hierdoor niet optimaal. Dat is jammer voor deze vrouwen. Maar ook om economische redenen is het belangrijk dat meer meisjes en vrouwen kiezen voor een professionele toekomst in bèta, techniek of ICT. Complexe maatschappelijke vraagstukken vragen om een veelheid aan creatieve zienswijzen en technologische oplossingen. De talenten van divers samengestelde groepen mensen (naar gender, leeftijd en etniciteit) zijn daarbij onmisbaar.

VHTO levert een bijdrage aan meer diversiteit door activiteiten te organiseren met onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid die erop gericht zijn de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten. VHTO richt zich daarbij op de hele keten van primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs tot en met de arbeidsmarkt.

Alleen met meer meisjes/vrouwen in bèta, techniek en ICT kan Nederland haar positie als kennisland op het gebied van wetenschap en technologie behouden en versterken.

Logo rijk zwaan
Over Rijk Zwaan
Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld. Onze organisatie is sterk gericht op onderzoek en ontwikkeling en we werken intensief samen met onder meer supermarkten, groentesnijderijen en restaurants. Daardoor kunnen we lekkere, aantrekkelijke en gezonde groenten ontwikkelen die perfect aansluiten op de wensen van de consument. Met 2.500 collega’s in 30 verschillende landen zetten we ons hier dagelijks met veel plezier voor in.

Vacatures
Door onze voortdurende groei hebben we regelmatig nieuwe vacatures. In binnen- en buitenland en in alle mogelijk disciplines. We hebben mogelijkheden op MBO, HBO en WO niveau zowel voor studenten, starters als (zeer) ervaren kandidaten. Van Laborant tot ICT’er en marketingspecialist.

Interesse?
We ontmoeten je graag 18 februari.

Yoni-logo_

Yoni

The toxic-free option

Opgericht door: Wendelien Hebly & Mariah Mansvelt Beck

Toen Wendelien & Mariah er achter kwamen dat de meeste tampons, maandverband en inlegkruisjes synthetische stoffen kunnen bevatten, schrokken ze. Waarom staan de ingrediënten van deze producten niet op de verpakking? Zij geloven dat dit anders kan en moet. Daarom hebben zij Yoni opgericht.

De Yoni tampons, maandverband en inlegkruisjes bevatten geen plastics of andere synthetische stoffen, geen chloor en geen sporen van pesticiden. Deze stoffen worden wel teruggevonden in de gangbare synthetische tegenhangers. Daarnaast zijn de Yoni producten biologisch afbreekbaar en daardoor milieuvriendelijker.

Yoni wil dat elke vrouw kan kiezen voor gezondere tampons, maandverband en inlegkruisjes. Want zeg nou zelf, daar heeft ze toch recht op? Spread the word! Dan kunnen we samen deze industrie veranderen.

Voor meer informatie over Yoni kijk de TEDx Talk of maak kennis met beide ondernemers via hun crowdfunding videowww.yoni.care