Bedrijven 2019

Op deze pagina staan de bedrijven die aanwezig zullen zijn op Carrieredag Congo 2021.


Aethon

Aethon leidt talent in goede banen. Wij verbinden ambitieuze studenten en (young) professionals aan solide (bij)banen in de zorg- en publieke sector. Of je nu een ambitieuze student, afgestudeerd of een paar jaar aan het werk bent, wij vinden de tofste baan bij je profiel. Wil je hogerop, dan helpen we met jouw ontwikkeling zodat je meteen klaar bent voor de volgende stap. Jouw voorsprong begint bij Aethon.


BCN – Behavioural and Cognitive Neurosciences 

Are you interested in the neural basis of cognition, the mechanisms of neurodegeneration or the evolution of behaviour?

In this programme, you can study the function and mechanisms of the brain and behaviour from three different perspectives:

  • Animal and Human Behavioural Neurosciences (B-track)
  • Cognitive Neuroscience and Cognitive Modelling (C-track)
  • Molecular and Clinical Neuroscience (N-track)

In these tracks, you will deepen your knowledge of the aims and methods of your chosen domain (See “Programme” for more info). In addition, thanks to integrated courses and links between tracks, you will get a unique opportunity to acquire multi-disciplinary skills and training in the neurosciences.

The main focus of this Research Master is to train students to become independent researchers. For this purpose, a large portion of the programme is devoted to two research projects (in total 70 ECTS) in which the students are embedded in research groups to conduct their own experiments. Students are encouraged to perform one of these research projects abroad.

The BCN Research Master is one of the best Neuroscience master programmes of the Netherlands (Dutch Higher Education Guide 2019)


Betapartners

Bètapartners is een netwerk waarin de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, ruim 45 VO-scholen, bedrijven en maatschappelijke instellingen sinds 2004 samenwerken aan goed, actueel en inspirerend bètaonderwijs. Bètapartners verbindt het voortgezet en hoger onderwijs. Daarnaast zetten wij PAL-studenten in: de Persoonlijk Assistent van de Leraar. Dit zijn tweede- of derdejaars studenten die op een school de bètadocent ondersteunen met lesgeven en andere onderwijstaken. Zo zorgen PAL-studenten voor werkdrukvermindering bij VO-docenten, en doordat de studenten kennis maken met een carrière als docent in het onderwijs, draagt het PAL-project ook bij aan een oplossing van het lerarentekort.


Capgemini

Geld overmaken, de voorraad in een winkel checken of je pakketje volgen. Zonder dat je het weet heb je op verschillende manieren al regelmatig te maken gehad met Capgemini. Samen met onze opdrachtgevers creëren wij namelijk business- & IT-oplossingen die aansluiten op de behoefte van de klant, concrete resultaten geven én die hun concurrentiepositie verbetert. Onze experts leveren dus echt een impactvolle bijdrage aan het dagelijkse leven van onze opdrachtgevers en hun klanten. Met ruim 290.000 medewerkers wereldwijd opereren wij in bijna 50 landen en helpen wij onze klanten op weg met hun digitale transformatie. Onze (internationale) opdrachtgevers komen uit verschillende sectoren. Denk aan de financiële wereld, publieke sector en retail. Maar ook aan electronics & high tech en de transport & distributie industrie. Zo helpen wij onze opdrachtgevers bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van internetbankieren, het inrichten van bedrijfs- en logistieke processen, het verwerken en analyseren van klantdata of op het gebied van security. Stuk voor stuk uiteenlopende en uitdagende projecten dus. Wil jij hier ook aan bijdragen? Kijk dan vooral bij onze openstaande vacatures.


Enza Zaden

Enza Zaden develops new vegetable varieties that are grown, sold and consumed all over the world. So it’s very likely that you’ll often find our tomatoes, cucumbers, sweet peppers, lettuce or other vegetables developed by us on your plate. We produce and sell the seeds of those vegetables worldwide.

Besides an international vegetable-breeding company, Enza Zaden is also an independent family business. For three generations, an entrepreneurial spirit, long-term vision and focus on innovation have characterised our company’s distinctive features and healthy growth.

Worldwide, Enza Zaden has more than 2,000 employees, more than 45 subsidiairies and three joint ventures in 25 countries. Thanks to our multi local approach we are close to our customers and our markets – no matter where in the world.

The head office of Enza Zaden is located in Enkhuizen, The Netherlands


OGD – Operator Group Delft

OGD is een ICT-dienstverlener op het gebied van infrastructuur, end-user management en software-ontwikkeling. We hebben grote poule studenten die bij ons een bijbaan hebben. We hebben vele projecten bij allerlei verschillende klanten. Denk hierbij aan de Ocean Clean-up, Universiteit van Amsterdam, Erasmus MC, Hans Anders etc.


Seed Valley

 


WUR – Wageningen University & Research

Wageningen University and Research doet wereldwijd onderzoek naar problemen in drie kerngebieden: voeding en voedselproductie, leefomgeving en gezondheid, en duurzaamheid. De universiteit biedt hoogwaardig onderwijs aan en een breed spectrum van verschillende opleidingen in deze drie relevante kerngebieden.

 


YAG – Young Advisory Group

Young Advisory Group (YAG) is een adviesbureau volledig gerund door studenten. Iedere consultant doet het werk dus naast zijn of haar studie. Het is de bedoeling dat je voor 1,5 jaar bij de organisatie blijft en je bent gemiddeld zo’n 15-20 uur in de week met YAG bezig. Wij hebben binnen Nederland vier vestigingen: Amsterdam, Rotterdam-Delft, Eindhoven-Tilburg en Groningen. Als consultant geef je strategisch advies aan verschillende organisaties in zowel het publieke als het private domein.

Naast consultant ben je door de platte organisatiestructuur van YAG ook eigen ondernemer. Dit geeft je de kans om je eigen acquisitie te doen, projecten uit te denken en op te pakken en bij te dragen aan de groei van YAG.

Jezelf ontwikkelen is erg belangrijk binnen de organisatie. Zo leer je veel van jouw collega’s vanwege de uiteenlopende studieachtergronden en kun je maandelijks trainingen volgen bij onze trainingspartners en bedrijven zoals McKinsey, Roland Berger, BCG & Berenschot.


PhD – Annike Bekius

Aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) studeerde ik Psychobiologie (2009-2012), gevolgd door de research master Brain and Cognitive Sciences (2013-2015). In een tussenjaar heb ik vrijwilligerswerk gedaan in een gemeenschap met kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in Ghana. Begin 2016 startte ik mijn promotietraject aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam, afdeling Bewegingswetenschappen. Met behulp van metingen van de spier- en hersenactiviteit (resp. EMG en EEG) heb ik de mechanismen onderzocht die ten grondslag liggen aan de verstoorde loopontwikkeling van jonge kinderen (paar maanden tot 5 jaar oud) met cerebrale parese, een diagnose als gevolg van hersenbeschadiging in een onvolgroeid brein. Op 24 november 2021 zal ik mijn proefschrift verdedigen in de aula van de VU. In 2020 ben ik gestart als docent Psychobiologie aan de UvA.


PhD – Margo Slomp

Mijn naam is Margo Slomp, PhD student op het Amsterdam UMC (locatie AMC, afdeling Endocrinologie) en het NIN (Nederlands Herseninstituut). Na een bachelor psychobiologie en master Biomedical Sciences, track Basic & Applied Sciences (tegenwoordig Physiology of Synapses and Networks (PSN)) ben ik eind 2018 begonnen met een promotie traject in de groep van Susanne la Fleur. Ik heb hiervoor een beurs gekregen van het AMC, een onderzoeksvoorstel gebaseerd op eerdere bevindingen van ons lab maar ook van mijn stage in de VS. Op dit moment ben ik vooral aan het kijken naar de rol van de hersenen in (de ontwikkeling van) obesitas en eetgedrag. Een groot deel van mijn onderzoek is preklinisch, maar ik ben ook bezig met een humane fMRI studie dmv een database.


PhD – Nienke Koopman

Mijn naam is Nienke Koopman en ik ben nu derdejaars PhD kandidaat bij het Swammerdam Institute for Life Sciences (UvA). Mijn onderzoek gaat over de rol van darmbacteriën bij Inflammatory Bowel Disease met speciale focus op sporulerende bacteriën in de darm. Ik kijk naar patiënten materiaal met allerlei -omics technieken en doe in vitro proeven in het lab om bepaalde interacties te kunnen bestuderen. Voor mijn onderzoek kan ik de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn bachelor Biologie en Master Biomedical Sciences – Medical Biochemistry and Metabolic Diseases dus goed gebruiken. Ik heb een contract van 5 jaar (normaal duurt een PhD 4 jaar) omdat ik ook nog eens zo’n 30% van mijn tijd bezig ben met onderwijs ontwikkelen en geven, jullie kunnen mij dus ook kennen van 1 van de cursussen. Wil je meer weten over hoe het is om een PhD te doen of hoe ik mijn keuze heb gemaakt? Kom dan vooral langs op de carrière markt!


Studieadviseur – Marleen Enschede

Als studieadviseur kan ik je op weg helpen als je vragen hebt over je (studie)loopbaan en de keuzes die daarbij horen. Je kan langskomen met heel specifieke vragen, maar ook om te sparren als je nog geen richting of master hebt gekozen en niet goed weet waar je moet beginnen. Mocht je voor de master van jouw keuze (extra) vakken elders moeten volgen, dan kan ik meedenken hoe dit het beste in jouw studieplanning past.

Daarnaast kun je ook bij mij terecht met andere vragen en zorgen over onderwerpen als studietwijfel, werkdruk, studievertraging of wanneer je juist meer uitdaging en verdieping wilt.

Bij persoonlijke omstandigheden die je studie beïnvloeden kan ik met je meedenken over wat jij nodig hebt. Wil je efficiënter en effectiever studeren? Je bent van harte welkom om een afspraak te maken zodat we op basis van jouw studieaanpak samen kunnen bekijken welke veranderingen jou kunnen helpen.


Studieadviseur – Hugo Eenhoorn

Zit je na lange overpeinzingen dan toch eindelijk bij de studie van je keuze, kan je daarna weer overnieuw beginnen; Welke master ga je na je afgeronde bachelor doen?, of welke carrière kies je na het afronden van je master?

Voor deze vragen kun je prima terecht bij oa de Studenten Services van de UvA; daar zitten specialisten die je op allerlei gebied kunnen ondersteunen.

Maar voor een eerste aanzet tot je keuze, of om een overzicht te krijgen van het hele plaatje is een afspraak met je studieadviseur ook zeker aan te raden. Jouw studieadviseur kan je bv helpen met het vinden van antwoorden op vragen die meer in de richting van je studie liggen. Het meeste werk moet door jezelf worden verricht als je op zoek bent naar de volgende stap in je toekomst, maar jouw studieadviseur kan je ook hierin begeleiden