Bedrijven 2019

Aethon – Bijbaan in de zorg

Werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling. Aethon verbindt al meer dan 13 jaar talentvolle en gedreven studenten en professionals aan betekenisvol werk in de zorg, bij de overheid, bij woningcorporaties en binnen het zorgvervoer. We werven niet alleen, maar investeren in onze talenten met gedegen opleidingsprogramma’s. Zo verzekeren wij opdrachtgevers van continuïteit in hun organisatie, begeleiden we studenten bij de start van hun carrière en helpen we professionals bij de ontwikkeling van hun loopbaan.

Waar we voor staan. We geloven dat je kaders hebt te doorbreken om potentie volledig te benutten. Als aanjager van ontwikkeling en groei, gaan we alleen voor het allerbeste resultaat. Ons geloof zit verweven in ons DNA. Dit is opgebouwd uit zes kernwaarden die terug te vinden zijn in alles wat we doen.

Daadkrachtig: We regelen het gewoon.

Gedreven: We stoppen niet voordat we ons doel hebben bereikt. We bruisen van de energie.

Doorbrekend: We durven met nieuwe oplossingen te komen.

Intelligent: We zijn leergierig. We zien kansen en leggen verbanden.

Eigenwijs: Eigen wijsheid inzetten. We groeien op eigen kracht.

Optimistisch: We geloven dat het altijd beter kan.


Behavioural and Cognitive Neurosciences – Research Master van de Universiteit van Groningen

Let op: Deze master is Engels

Ben je geïnteresseerd in de basis van het bewustzijn, de mechanismen van leren, de genetica van het gedrag of de moleculaire mechanismen die ten grondslag liggen aan neurodegeneratie? Bij deze master bestudeert u de hersenen, cognitie en gedrag vanuit verschillende perspectieven.

De belangrijkste focus van deze Research Master is het trainen van studenten om zelfstandige onderzoekers te worden. Hiervoor is een groot deel van het programma gewijd aan twee onderzoeksprojecten waarin de studenten in succesvolle onderzoeksgroepen hun eigen onderzoek doen.

Het programma biedt drie tracks:

– Dier- en Menselijke Gedrags Neurowetenschappen (B-track); neurobiologische, fysiologische, ontwikkelings en (epi)genetische processen zijn cruciaal om de evolutie, de functie, de oorzaak en de ontwikkeling van gedrag te begrijpen. Terwijl je deze velden ontdekt, zal dit inzicht geven in het brein circuit en de processen die humaan en dierlijk gedrag tot gevolg hebben.

– Cognitieve Neurowetenschappen en Cognitieve Modellering (C-track); door het karakteriseren en modelleren van het functionele en de neurale implementatie van cognitieve processen, wordt een fundamentele kennis over het werkende brein en geest bereikt. Ook leer je hoe deze cognitieve functioneren instort bij neurologische en psychiatrische aandoeningen.

– Moleculaire en Klinische Neurowetenschappen (N-track); het onderzoeken van moleculaire en cellulaire pathways helpt om de neuronale basis van cognitie en gedrag te begrijpen. Het is essentieel voor het ontwikkelen van strategieën om neurodegeneratieve en psychiatrische aandoeningen te detecteren, te behandelen en misschien zelfs te voorkomen.

Je wordt een expert op een van deze gebieden. Door de geïntegreerde cursussen en links tussen deze tracks krijg je echter ook een unieke interdisciplinaire training die je toelaat om een echte neurowetenschapper te worden.

De BCN Research Master is een van de beste Neuroscience MSc programma’s van Nederland (Keuzegids Masters 2019)


Stichting Brein in Beeld

Stichting Brein in Beeld (BiB, www.breininbeeld.org) is een stichting die zich inzet om hersenwetenschap te vertalen naar het algemene publiek. Dit doet zij  onder andere door activiteiten te organiseren voor elke burger in de maatschappij, variërend van lesprogramma’s voor basis- en middelbare scholieren, het hoger onderwijs voor ouderen en filmavonden en discussieavonden voor geïnteresseerden.

BiB kan deze activiteiten alleen organiseren met hulp van haar vrijwilligers (o.a. studenten, promovendi en postdocs). Vrijwilligers bij BiB kunnen zich inzetten voor BiB kids (scholenprogramma), BiB public (activiteiten voor de geïnteresseerde leek) of BiB redactioneel (schrijven voor het publiek). BiB organiseert elk jaar vier scholingsavonden voor haar vrijwilligers die gerelateerd zijn aan wetenschapsvertaling.

In het huidige wetenschappelijke landschap is het steeds belangrijker om naast het doen van goede wetenschap, de verworven kennis ook te valoriseren oftewel naar de maatschappij te brengen. Als vrijwilliger bij BiB leer je dit op verschillende manieren te doen. Interesse? Kom dan langs op onze markt en maak kennis met onze vrijwilligers.

 

 

 

 

 


Capgemini

Voor grote organisaties is het niet altijd makkelijk om mee te gaan met deze snel veranderende wereld en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Of het nu gaat om het toepassen van de laatste wet- & regelgeving of om het zo optimaal mogelijk bedienen van de klant. Daarom helpen wij (internationale) organisaties hierbij. En bieden wij hen vier verschillende diensten:

  • Consulting Services (Capgemini Invent) helpt en adviseert klanten op management niveau bij het verbeteren van hun resultaten en concurrentiepositie op lange termijn. Zo kijken we onder andere welke (technologische) middelen daarvoor nodig zijn en hoe die geïmplementeerd kunnen worden. Daarbij helpen we ook met de uitvoer ervan.
  • Technology Services ontwerpt, ontwikkelt en implementeert technologieprojecten, gericht op complexe systeemintegratie en IT-applicatieontwikkeling.
  • Outsourcing Services beheert voor een langere termijn (gedeeltelijk) IT-systemen voor applicaties en infrastructuren van één of een groep klanten. Inclusief de bijbehorende bedrijfsprocessen, zoals Business Process Outsourcing.
  • Local Professional Services, beter bekend als Sogeti, levert professionele technologie diensten die voldoen aan alle lokale eisen voor infrastructuur, applicaties, engineering, testen en operaties.


Cognitive Neuroscience – Research Master Radboud universiteit/ Donders Instituut.

Let op: Deze master is Engels

“Dankzij geavanceerde brain-imaging technieken, is het nu mogelijk voor wetenschappers om het menselijk brein in actie te observeren. Cognitieve neurowetenschappers hoeven daardoor niet meer terug te vallen op alleen patiënten met hersenschade om erachter te komen welke delen van het brein betrokken zijn bij welke taken en functies. Ze kunnen nu doelgerichte experimenten uitvoeren op gezonde proefpersonen. Als resultaat hiervan heeft deze discipline een enorm momentum verkregen over de laatste twintig jaar.

Dit research Master programma is toegankelijk voor studenten met een Bachelor diploma in taalwetenschappen, natuurkunde, biologie, geneeskunde, wiskunde, gedragswetenschappen, artificial intelligence of een andere gerelateerde discipline. Het biedt een in-depth theoretische achtergrond door internationale befaamde wetenschappers in het eerste jaar. Het tweede jaar is toegewijd aan het uitwerken van praktische training voor het opzetten, uitvoeren en rapporteren van onderzoek in de cognitieve neurowetenschap. Een groot deel van onze afgestudeerden krijgen een PhD positie, terwijl andere een baan vinden in de commerciële sector of bij een onderzoeksinstituut.”

 


Enza Zaden

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf. Wat dat inhoudt? We ontwikkelen nieuwe groenterassen. De zaden hiervan produceren en verkopen we over de hele wereld. Wist je dat er zo’n 20 miljard kroppen sla per jaar uit onze slazaden worden geteeld?

Ons ultieme doel is om mensen toegang te geven tot gezonde groente. Waar ook ter wereld. Dagelijks eten wereldwijd al meer dan 460 miljoen mensen onze groenten. We zijn dus op weg… maar er blijft voldoende werk aan de winkel!

Natuurlijk kijken we verder dan het hier en nu. Ook in 2050, als er zo’n 10 miljard bewoners op onze aardbol rondlopen, willen we dat er voldoende gezonde groenten zijn. Om dit te bereiken werken onze veredelaars met het beste wat de natuur ons biedt. En om sneller en efficiënter nieuwe rassen te ontwikkelen, ondersteunen we dat met de nieuwste technologieën.

We staan voor een grote uitdaging! Help jij ons mee om mensen over de hele wereld toegang te geven tot gezonde groente?


Herakles Pharma Staffing

Herakles is een breed bedrijf dat zich bezighoudt met verschillende vakgebieden binnen de farmaceutische industrie. Ze zijn verantwoordelijk voor bemiddelen van mensen binnen onder andere clinical, medical, sales en marketing posities. Hierdoor hebben ze een breed netwerk en veel expertise in de medische wereld. Herakles weet zich te onderscheiden van andere recruitment organisaties door hun kennis en persoonlijke benadering. De gehele directie van Herakles, net als alle recruiters in het bedrijf, komen oorspronkelijk uit de industrie. Tijdens de carrièredag ben je dus bij Herakles aan het juiste adres voor al je vragen over de ins en outs van de farmaceutische wereld. Herakles zal aanwezig zijn op de bedrijvenmarkt van de carrièredag, kom vooral langs voor een praatje!


Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan

Sinds 2014 organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) interactieve colleges aan senioren gegeven door studenten. Tijdens de colleges gaan wij in gesprek met senioren over uiteenlopende onderwerpen, halen we herinneringen en kennis op, en delen we ervaringen. En met succes! Inmiddels bereiken wij in heel het land duizenden senioren per jaar. De studenten verdiepen zich in hun vakgebied, verbeteren hun presentatievaardigheden, komen in contact met ouderen en doen relevante aanvullende ervaring op voor op hun cv.


Studieadviseurs: Hugo Eenhoorn & Marleen Enschede

Zit je na lange overpeinzingen dan toch eindelijk bij de studie van je keuze, kan je daarna weer overnieuw beginnen; Welke master ga je na je afgeronde bachelor doen?, of welke carrière kies je na het afronden van je master? Voor deze vragen kun je prima terecht bij oa de Studenten Services van de UvA; daar zitten specialisten die je op allerlei gebied kunnen ondersteunen.

Maar voor een eerste aanzet tot je keuze, of om een overzicht te krijgen van het hele plaatje is een afspraak met je studieadviseur ook zeker aan te raden. Jouw studieadviseur kan je bv helpen met het vinden van antwoorden op vragen die meer in de richting van je studie liggen. Het meeste werk moet door jezelf worden verricht als je op zoek bent naar de volgende stap in je toekomst, maar jouw studieadviseur kan je ook hierin begeleiden.

Daarnaast kun je ook bij de studieadviseur terecht met andere vragen en zorgen over onderwerpen als studietwijfel, werkdruk, studievertraging of wanneer je juist meer uitdaging en verdieping wilt.

Bij persoonlijke omstandigheden die je studie beïnvloeden kunnen wij met je meedenken over wat jij nodig hebt. Of wil je efficiënter en effectiever studeren? Je bent van harte welkom om een afspraak te maken zodat we op basis van jouw studieaanpak samen kunnen bekijken welke veranderingen jou kunnen helpen. Dus neem gerust contact met ons op.


Parexel

Zie Companies


PhD’ers: Laura Koenders & Iko Koevoets

Altijd al willen weten wat een PHD precies inhoudt? Laura en Iko kunnen je er alles over vertellen.


Mijn naam is Laura Koenders. Na een bachelor Psychobiologie en een Master in Klinische en Cognitieve Neuropsychologie aan de VU ben ik in 2011 begonnen aan mijn promotieonderzoek. In dit project lag de focus op de gecombineerde effecten van cannabisgebruik en psychose op de hersenen. Hier heb ik naar gekeken met behulp van structurele MRI scans van patiënten met schizofrenie met en zonder cannabismisbruik. Op 2 december 2016 heb ik mijn promotie afgerond. Daarna heb ik een aantal jaar als docent gewerkt bij Psychobiologie. Sinds dit jaar werk ik bij het Teaching and Learning Centre, waar ik didactische trainingen geef en ontwikkel voor de nieuwe docenten van de faculteit.

Ik ben Iko Koevoets, planten enthousiast (en bioloog) en Academische Vaardigheden docent aan de UvA. Na mijn studie biologie aan de Universiteit Utrecht ben ik in 2015 begonnen aan mijn promotietraject in de groep van Christa Testerink in Amsterdam. Het onderzoeksvoorstel heb ik zelf tijdens mijn master geschreven. Met het onderzoek wil ik graag uitvinden hoe plantenwortels zich kunnen aanpassen aan hun omgeving en specifiek aan zoutstress. Met die kennis proberen we om planten beter om te laten gaan met de toenemende verzilting in de landbouw. Inmiddels is onze onderzoeksgroep verhuist naar Wageningen, waar ik bezig ben met het afronden van mijn proefschrift.


Wageningen University & Research – Master programma’s

Let op: Deze master is Engels

Biology programma

Biologische kwesties spelen een belangrijke rol bij de technologische vooruitgang in de hedendaagse samenleving en staan ​​centraal in de wereldwijde bezorgdheid over hoe we onze omgeving beïnvloeden en beïnvloeden. Het begrijpen van de complexiteit van biologische systemen op schalen variërend van afzonderlijke moleculen tot hele ecosystemen en van enkele generaties tot evolutionaire tijdschalen, biedt een unieke intellectuele uitdaging. Studenten die het MSc Biology-programma volgen, willen levende systemen begrijpen om de biodiversiteit en onze omgeving te behouden en de gezondheid en het welzijn van mens en dier te handhaven. Studenten die het MSc Biology-programma volgen, krijgen een breed overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied, van genen tot ecosystemen. Ze leren kritisch te discussiëren en reflecteren over de huidige wetenschappelijke vooruitgang.

Binnen de master kun je kiezen voor een van de volgende specialisaties:

– Cell and Molecular Biology

– Organismal Adaptation and Development

– Human and Animal Health Biology

– Ecology and Biodiversity

Nutrition and Health programma

Ben je geintereseerd in voeding en gezondheid? Wagening is the place to be. Je hebt de mogelijkheid om te leren over de impact van voeding op onze gezondheid, een belangrijk concept in onze wereld vandaag de dag. Er zijn verschillende specialisaties:

– Epidemiology and Public Health

– Nutritional Physiology and Health Status

– Molecular Nutrition and Toxicology

– Sensory Science

– Nutritional Epidemiology and Public Health (online master’s specialization)

– Food Digestion and Health

Health and Society programma

Gedurende vele eeuwen is de zorg voor het individu en de volksgezondheid het domein van de medische wetenschap geweest. Het wordt echter algemeen erkend dat moderne gezondheidsproblemen complex zijn en niet alleen door ziekenhuizen en artsen kunnen worden opgelost. Veel ziekten houden verband met levensstijlen, de sociale en fysieke omgeving, toegang tot informatie en de mogelijkheden om gezonde keuzes te maken.

Met deze opleiding word je een expert in:

– Contextgevoelig zijn op het gebied van wetenschap en gezondheidsbevordering.

– Rekening houden met de mate waarin mensen (financiële) middelen hebben voor gezondheidsbescherming en -verbetering. Dit is gebaseerd op geografische oriëntatie, sociale rechtvaardigheid en ongelijkheden en ongelijkheden tussen regio’s.

– Inbedding van gezondheids- en gezondheidsbevorderende activiteiten in het sociale leven.


Young Advisory Group

“De Young Advisory Group (YAG) is een strategisch adviesbureau, volledig gerund door studenten. De consultants van de YAG zijn bevlogen en beschikken over een frisse blik die je van jonge studenten mag verwachten. Sinds 2011 geven wij strategisch advies aan ondernemingen van elk formaat, van MKB tot multinationals. Gesterkt door trainingen van gerenommeerde consultants van Roland Berger en Berenschot, zijn wij in staat organisaties te ondersteunen met data-gedreven inzichten en concrete, strategische oplossingen. YAG consultants beschikken over zeer uiteenlopende achtergronden en dit is ook terug te zien in de multidisciplinaire teams waarin wordt samengewerkt.

De YAG werkt aan opdrachten in zeer diverse sectoren. Er zijn verschillende projecten uitgevoerd in bijvoorbeeld de energie, zorg, retail, en transport sector. Maar interessante opdrachten met strategisch karakter zijn natuurlijk in alle sectoren te vinden.

Op dit moment hebben wij kantoren op vier locaties (Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Rotterdam),  en vertegenwoordigen wij zes studentensteden.”


Young Talent Factory (YTF)

Bezig met die eerste stappen in je loopbaan? YTF helpt jou gratis verder! Aan de hand van workshops en coaching sessies zorgen wij ervoor dat jij straks helemaal klaar bent voor die eerste baan of stage!