Workshops 2022

De volgende workshops zullen gegeven worden op de carrièredag 2022.

Via deze link kun je je aanmelden voor de workshops: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSekFy0c7sroHULhy1RgDHMQBPa5PJX7-QmfwWaF90IXjvlj2Q/viewform?usp=sf_link

 


Stichting Brein in Beeld

Wij zijn stichting Brein in Beeld en hebben als doel om wetenschap in de maatschappij te bevorderen. Aan de ene kant wilt BiB iedereen die geïnteresseerd is een kijkje geven in de werking van de wetenschap, en bestaande alsook gloednieuwe nieuwe kennis vertalen naar het grote publiek. Aan de andere kant stimuleert BiB wetenschappers om beter zichtbaar te zijn in sociaal-maatschappelijke kwesties en debatten, en bij te dragen aan deze debatten door (nieuwe) wetenschappelijke inzichten te delen. Op deze manier proberen we een brug te slaan, waar iedereen wijzer van wordt.

In deze workshop kruip je in de huid van een Bibber en zul je meedenken aan een manier om wetenschappelijke kennis over te dragen aan verschillende publieksvormen.


Young Advisory Group

Who are we?
Bij YAG werkt academisch toptalent met een breed scala aan studieachtergronden. Inmiddels bestaan er vestigingen in Groningen, Eindhoven-Tilburg, Rotterdam-Delft, Amsterdam en Utrecht. YAG heeft meer dan 400 projecten afgerond voor bedrijven in verschillende sectoren en van startups tot multinationals. Wat YAG onderscheid van andere student-consultancies is dat naast projectwerk, de consultants ook hun eigen bedrijf runnen. Iedere maand worden YAG-consultants getraind door trainingspartners op het gebied van diverse hard- en softskills. Om de kwaliteit van het advieswerk te kunnen waarborgen wordt YAG bij het projectwerk ondersteund door gevestigde partners: McKinsey & Company, Boston Consulting Group (BCG), Berenschot en Roland Berger.
Work for us
Ben je geïnteresseerd in consultancy en het runnen van je eigen onderneming naast je studie? Tweemaal per jaar zijn er instroommomenten voor nieuwe consultants bij de vijf vestigingen van YAG. De sollicitaties worden centraal georganiseerd en tussentijds solliciteren is daardoor helaas niet mogelijk.

Via deze pagina blijf je op de hoogte en kun je je aanmelden voor de kennismakingsavonden. Daarnaast wordt hier de sollicitatieprocedure van YAG toegelicht. Als je nog verdere vragen hebt over werken bij YAG, kan je een mail sturen naar Imme ter Horst (imme.terhorst@youngadvisorygroup.nl).

What are we going to do at Congo carrièredag:
Benieuwd of strategy consulting iets voor jou is of ben je al bezig met solliciteren? Tijdens de YAG workshop kun je ervaren hoe het is om als consultant projectwerk uit te voeren en onderhandelingen met klanten te doen. Dankzij de begeleiding van onze trainingspartners hebben YAG consultants ruime ervaring met het onderhandelen met klanten. Deze workshop is jouw kans om in de huid te kruipen van een strategie consultant en het maximale uit een onderhandeling te halen!


Young Talent Factory

YTF informatie
Studenten en young professionals inzicht geven in wie ze zijn en wat ze kunnen op zowel professioneel als persoonlijk vlak, daar kan YTF voor zorgen. Door de diverse trainingen en workshops die wij aanbieden kunnen de vaardigheden van de deelnemers niet alleen verreikt, maar ook verder uitgebouwd worden. Als YTF kunnen wij de studenten, middels passende psychologische methoden, inzicht geven in hun eigen krachten en kwaliteiten. Wij laten studenten en young professionals hun skills ontwikkelen en bieden handvatten & tools om hier ook na de training mee aan de slag te gaan. Met het oog op ontwikkeling, een goede service voor studenten en young professionals. Door middel van interactieve trainingen en workshops studenten én young professionals dichterbij hun krachten en talenten brengen. Dat vinden wij belangrijk!

Daarnaast biedt YTF ook 1-op-1 coaching aan. Dit houdt in:

  • Studenten en young professionals ondersteunen bij het behalen van professionele en persoonlijke ontwikkeldoelen tijdens stage of startende loopbaan.
  • Samen aan de slag gaan met talenten en kwaliteiten en hoe deze binnen een
    praktijksituatie het best ingezet kunnen worden.
  • Algemene psychologische begeleiding en coaching.

YTF Workshop: LinkedIn/Netwerken
Van kattenfilmpjes tot rijke influencers, er is van alles te vinden online. Maar wist je ook dat je social media kan gebruiken om aan een baan te komen? Het antwoord is LinkedIn. Je zou het kunnen zien als een zakelijke Facebook, waarbij je niet je dagelijks leven online gooit, maar de prestaties uit je professionele loopbaan. En laat dat nou net een van de manieren zijn hoe je potentiële werkgevers binnen hengelt.
Daarom nemen wij jullie mee in de wereld van LinkedIn. Waarbij we aan de slag gaan met het professionaliseren van jullie profielen en deze te vormen tot een Personal Brand. Verder onderzoeken we hoe je LinkedIn kan inzetten om je netwerk te vergroten. Dit alles om jou zichtbaar te maken op de arbeidsmarkt en de kans op mooie baanaanbiedingen te vergroten!

Wat je van de training kan verwachten:

  • Wat is LinkedIn en wat niet?
  • Je profiel omtoveren tot een Personal Brand
  • LinkedIn inzetten om te netwerken
  • Tips & Tricks