Workshops 2021 (NL)

Je kan je voor de volgende workshops aanmelden via deze link


Stichting Brein in Beeld

Stichting Brein in Beeld (BiB, www.breininbeeld.org) zet zich in om (hersen)wetenschap te vertalen naar de maatschappij en wetenschap een meer centrale rol te geven in maatschappelijke discussies en debatten. Brein in Beeld doet dit door lezingen, symposia en scholing te organiseren voor jong en oud.

Stichting Brein in Beeld zal op de carrièredag een workshop geven over het vertalen van (neuro)wetenschap naar de maatschappij.


Young Advisory Group

Young Advisory Group (YAG) is een adviesbureau volledig gerund door studenten. Als consultant geef je strategisch advies aan verschillende organisaties in zowel het publieke als het private domein.

De workshop van YAG is een interactieve casetraining. Bij veel sollicitaties die je zult hebben na je studie zal het oplossen van een case hier een onderdeel van zijn. Bij een case is het de bedoeling dat je als sollicitant met een fictief vraagstuk aan de slag gaat waarbij je iets moet structureren, waar hoofdrekenen aan te pas komt en waarbij je moet laten zien dat je logische denkstappen maakt. Het doel voor de afnemer van de sollicitatie is om te kunnen zien hoe jij denkt en werkt en of je een beetje stressbestendig bent. Aangezien je in de toekomst nog veel te maken zult krijgen met het moeten oplossen van een case én je bij je sollicitatie voor YAG ook een case voorgeschoteld krijgt, leek het ons leuk en leerzaam om interactief met een case aan de slag te gaan! 


Rizgar Saltik

Social media marketing en communicatie in de biomedische en zorgsector

Social media is een belangrijk promotiekanaal, maar hoe kun je social media-kanalen het beste inzetten voor bedrijven die bijvoorbeeld biomedische producten verkopen, zoals laboratorium apparatuur of cellijnen? En hoe help je patiëntenverenigingen om de aandacht te vergroten voor voor een ziekte of patiëntendoelgroep? Tijdens deze workshop leer je hoe je bedrijven en organisaties in de biomedische en zorgsector kunt helpen met social media marketing en communicatie. De workshop wordt gegeven door oud-Congolees Rizgar Saltik. Hij is de mede-oprichter en eigenaar van Sciential BV, Europa’s toonaangevende marketing- en communicatiebureau binnen de life sciences en health sector.