Bedrijven 2018

BCN – MSc Gedrags- en Cognitieve Neurowetenschappen (Research Master van de Universiteit van Groningen)

Bent je geïnteresseerd in de basis van het bewustzijn, de mechanismen van leren, de genetica van het gedrag of de moleculaire mechanismen die ten grondslag liggen aan neurodegeneratie? Bij deze master bestudeert u de hersenen, cognitie en gedrag vanuit verschillende perspectieven.

De belangrijkste focus van deze Research Master is het trainen van studenten om zelfstandige onderzoekers te worden. Hiervoor is een groot deel van het programma gewijd aan twee onderzoeksprojecten waarin de studenten in succesvolle onderzoeksgroepen hun eigen onderzoek doen.

Het programma biedt drie tracks: – Dier- en Menselijke Gedrags Neurowetenschappen (B-track); – Cognitieve Neurowetenschappen en Cognitieve Modellering (C-track); – Moleculaire en Klinische Neurowetenschappen (N-track).

Je wordt een expert op een van deze gebieden. Door de geïntegreerde cursussen en links tussen deze tracks krijg je echter ook een unieke interdisciplinaire training die je toelaat om een echte neurowetenschapper te worden.

De BCN Research Master is een van de beste Neuroscience MSc programma’s van Nederland (Keuzegids Masters 2015).

 

Bluelinked

Bluelinked is een een onderzoek- en adviesbureau op het gebied van het mariene milieu. Hun kernactiviteiten zijn aquacultuur, herstelprojecten van koraalriffen met behulp van seksuele voortplantingstechnieken, consultancy en management.
Op deze manier wil Bluelinked bijdragen aan een gezond zeemilieu door een verbindende manier van denken en doen. Zoals we allemaal wel wetenis dat nu meer dan ooit nodig!

 

Braintech Ventures

Braintech Ventures is de eerste op neuroscience gebaseerde startup-accelerator in Europa. De visie achter Braintech Ventures is dat patiënten met hersengerelateerde stoornissen, zoals dementie en depressie, sneller toegang moeten hebben tot behandelingen. Er zijn verbazingwekkende technologieën en behandelingen ontwikkeld binnen het Europese neurowetenschappelijk landschap die deze patiënten kunnen helpen. Helaas bereiken deze behandelingen en technologieën de patiënten niet altijd vanwege verschillende barrières. Daarom ondersteunen we neurowetenschappers en startups door toegang te bieden tot deskundigen op het gebied van financiering, marktwerking, mentoren en neurowetenschappen.

 

Stichting Brein in Beeld

Stichting Brein in Beeld (BiB, www.breininbeeld.org) is een stichting die zich inzet om hersenwetenschap te vertalen naar het algemene publiek. Dit doet zij  onder andere door activiteiten te organiseren voor elke burger in de maatschappij, variërend van lesprogramma’s voor basis- en middelbare scholieren, het hoger onderwijs voor ouderen en filmavonden en discussieavonden voor geïnteresseerden.

BiB kan deze activiteiten alleen organiseren met hulp van haar vrijwilligers (o.a. studenten, promovendi en postdocs). Vrijwilligers bij BiB kunnen zich inzetten voor BiB kids (scholenprogramma), BiB public (activiteiten voor de geïnteresseerde leek) of BiB redactioneel (schrijven voor het publiek). BiB organiseert elk jaar vier scholingsavonden voor haar vrijwilligers die gerelateerd zijn aan wetenschapsvertaling.

In het huidige wetenschappelijke landschap is het steeds belangrijker om naast het doen van goede wetenschap, de verworven kennis ook te valoriseren oftewel naar de maatschappij te brengen. Als vrijwilliger bij BiB leer je dit op verschillende manieren te doen. Interesse? Kom dan langs op onze markt en maak kennis met onze vrijwilligers.

 

Calco

Calco is een jonge en ambitieuze organisatie, gespecialiseerd in het opleiden, detacheren en coachen van starters én ervaren IT-professionals. Sinds hun oprichting in 2004 zijn ze enorm gegroeid en hebben ze al meer dan 1600 (young)professionals geholpen aan een succesvolle carrière in de IT.

 

Capgemini Consulting

Capgemini is een toonaangevend consulting bedrijf, dat wereldwijd bekend is. Bij Capgemini werken experten samen met als missie organisaties te helpen hun ambities te volbrengen.

Capgemini Group is met meer dan 190.000 medewerkers actief in meer dan 40 landen. Het bedrijf helpt zijn klanten met transformaties om hun resultaten en concurrentievermogen te verbeteren. Ze leveren een reeks geïntegreerde services die zijn gebaseerd op zeer geavanceerde technologie en een diepgaande domeinkennis. In 2017 viert Capgemini haar 50 jarig bestaan.

Donders Institute

> See English

 

Enza Zaden

Enza Zaden ontwikkelt nieuwe groenterassen die over de hele wereld geteeld, verkocht en gegeten worden. Grote kans dus dat er regelmatig tomaat, komkommer, paprika, sla of andere groenten van ons op je bord ligt. De zaden hiervan produceren en verkopen we wereldwijd.

Onze mensen ontwikkelen de groenterassen van de toekomst
Onze medewerkers zijn de kracht van ons bedrijf. We combineren geavanceerde technologieën met de groene kennis, creativiteit en gedrevenheid van onze mensen. Wereldwijd werken ruim 1800 mensen van 40 nationaliteiten bij ons bedrijf. Iedereen draagt op zijn eigen vakgebied bij aan de groenterassen van de toekomst.

We bouwen op diepgaande kennis van specialisten en de ruime ervaring van mensen die al jaren in het vak zitten. En op vernieuwende inzichten van stagiairs en starters. Deze kennis en ervaring koesteren we. Daarom investeren we in onze mensen door persoonlijke ontwikkeling volop ruimte te geven. We zijn een bedrijf met een collegiale, daadkrachtige cultuur. Ondernemerschap en plezier in het werk staan voorop.

Geïnteresseerd in een stage?
Wij bieden stagiairs een geweldige kans om onderzoek te doen en hun kennis in de praktijk te vergroten binnen een groeiend en dynamisch bedrijf. Bezoek onze website voor meer informatie en stagevacatures.

 

GeriCare

GeriCare is een VOF van ervaren specialisten ouderengeneeskunde. GeriCare bestaat uit een ondernemende groep artsen die volledige medische zorg kunnen leveren. In de regio West en Midden Brabant en Rotterdam bieden zij op efficiënte wijze goede medische zorg in o.a. verpleeghuizen, zorgcentra, instellingen voor verstandelijk gehandicapten en in de eerstelijnspraktijk. Daarnaast hebben de artsen van de VOF GeriCare de ambitie om nieuwe gebieden te onderzoeken in de ouderengeneeskunde.

 

Goep & Ko

GOEP&KO is dé Academy, gespecialiseerd in het opleiden, coachen en begeleiden van junior sales talenten met laboratorium achtergrond in de functie van accountmanager, productspecialist, applicatie specialist of service engineer.

Omdat verkopen echt een vak is, vinden wij het belangrijk dat jou de mogelijkheid wordt geboden om alle facetten van sales te leren. Om je te kunnen ontwikkelen tot die professionele succesvolle verkoper en om elke dag weer vol enthousiasme en met plezier er tegen aan te gaan. Dus wij helpen je met het vinden van een baan in sales bij een laboratorium leverancier en heel belangrijk, jij bent dan tevens verzekerd van een opleidingstraject. Het opleidingstraject van GOEP&KO, de Laboratory Sales Academy.

Dus heb jij een laboratoriumachtergrond op HBO, WO of PhD niveau, wil jij jouw achtergrond blijven gebruiken en spreekt sales in de laboratoriumbranche je aan, kom dan naar onze workshop of neem contact met ons op via www.goepenko.nl.

We geven je inzicht in ons concept, wat wij verstaan onder het vak sales en hoe een functie in sales in de laboratorium branche eruit ziet. Onze overtuiging is dat de kracht van verkopen ligt in het verschuiven van ‘hard’ sales naar ‘heart’ sales en dat jij als persoon het verschil maakt!

Seed Valley

Seed Valley is hét internationale centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie, gelegen in Noord-Holland. Het is de thuisplaats voor tientallen innovatieve bedrijven die hoogwaardige rassen en nieuwe technologie ontwikkelen voor de groenten- en sierbloementeelt.
De naam Seed Valley is niet toevallig gekozen: hier wordt ‘groene software’ ontwikkeld, de genetische programmatuur die bepaalt hoe groente smaakt, welke kleur een bloem heeft en of een plant resistent is tegen ziektes en plagen. Hier werken specialisten voortdurend aan tuinbouwgewassen die hoger opbrengst geven en optimaal groeien onder specifieke klimaatomstandigheden.
Vanuit Seed Valley wordt plantaardig uitgangsmateriaal en bijbehorende technologie geëxporteerd naar klanten over de hele wereld.

 

UvA Student Careers Centre
Geef je toekomst vorm

De loopbaanadviseurs van het Student Careers Centre bieden professionele begeleiding aan studenten en pas afgestudeerden op belangrijke momenten in de (studie)loopbaan. Denk aan in kaart brengen van jouw professionele profiel, oriëntatie op werk, het ontwikkelen van sollicitatievaardigheden, informatie over hoe recruiters te werk gaan en nog veel meer. Ook doen we CV-checks en geven we feedback op jouw LinkedInprofiel.

Dagelijks voeren we  individuele gesprekken met studenten, geven we trainingen en workshops en houden we voorlichtingen op opleidingen. Daarnaast organiseert het Student Careers Centre grootschalige carrière-evenementen, zoals de UvA Career Day, en ontwikkelen we diverse digitale tools zoals de UvA Job board, het vacatureportal voor studenten en alumni van de UvA.

Op het carrière-evenement van Congo doen we CV-checks op de Carrieremarkt. Schrijf je in en breng je CV mee.

 

Wageningen University & Research

Ben jij geïnteresseerd in gezondheid, voeding en de leefomgeving? Dan is Wageningen University & Research de juiste keuze voor jou! Door te studeren aan Wageningen University & Research kies je voor gegarandeerd eersteklas onderwijs met een internationaal erkende kwaliteit. Onze universiteit biedt 29 Master of Science opleidingsprogramma’s in de richtingen van levenswetenschappen (life sciences), milieuwetenschappen (environmental sciences) en sociale wetenschappen (social sciences). Wij zijn zeer trots dat 23 van onze masters het predikaat ‘Top Opleiding’ hebben ontvangen van de Keuzegids 2017! In Wageningen zal je samenwerken met studenten van meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Dit zal je helpen om problemen vanuit verschillende perspectieven te benaderen.

Wil je meer weten? Kom dan langs op Congo’s carrièredag van 7 november en stel al je vragen! Of bezoek onze campus, ontmoet studenten en praat met studieadviseurs op onze Master Open Dag.

Kun je niet wachten en wil je nu al meer informatie over de verschillende masters? Ga dan naar www.wur.eu/master

 

Het Nederlands instituut voor de Ecologie

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) doet fundamenteel en strategisch ecologisch onderzoek. Met meer dan 300 onderzoekers en studenten is het NIOO één van de grootste onderzoeksinstituten van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

De NIOO-ers bestuderen organismen, populaties, levensgemeenschappen en ecosystemen. Samen onderzoeken ze de volle breedte van planten-, dier- en microbiële ecologie, zowel op het land als in het water.

Deze multidisciplinaire samenwerking tussen de ecologen biedt de unieke mogelijkheid om tot een brede, allesomvattende onderzoeksaanpak te komen. Die aanpak is nodig om de vaak uiterst complexe ecologische vraagstukken te ontrafelen.

 

EN

 

Studiedviseurs

Julia Dawitz & Hugo Eenhoorn