Sprekers 2022

Rianne Lindhout

Rianne Lindhout studeerde biologie aan de VU en de RUG. Ze specialiseerde zich in schrijven over wetenschap en werkte 18 jaar op de communicatieafdeling van de VU, als wetenschapsvoorlichter en schrijvend eindredacteur.

Ze werkte samen met talloze wetenschappers en coördineerde bijvoorbeeld het online alumniplatform VU Magazine. Sinds 2019 werkt ze als freelance wetenschapsredacteur voor met name universiteiten en NWO.


Guus van Loon

Guus van Loon heeft psychobiologie gestudeerd en deze bachelor vervolgd met de master neurobiologie aan de UvA. Tijdens deze master heeft hij ook het Tesla minor programma afgerond. Op dit moment werkt hij als Head of Research & Development bij Bloakes. Bloakes is een marketing research bureau dat toegepast onderzoek doet naar onbewust consumenten gedrag. Samen met het multidisciplinaire research team van Bloakes voert Guus onderzoeksprojecten uit in de richting van branding, advertising en product innovaties voor zowel nationale als internationale klanten. Daarbij werkt Guus ook aan de ontwikkeling en toepassing van de onderzoeksmethoden van Bloakes